top of page

PALVELUT

Palveluitamme ovat tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapia, klassinen ja urheiluhieronta sekä kinesioteippaus. Lisäksi tarjoamme raskaushierontaa. Valikoimastamme löydät myös lukuisia oheistuotteita.

FYSIOTERAPIA

Fysioterapiassa ennaltaehkäistään ja hoidetaan tuki-ja liikuntaelinvaivoja asiakaskohtaisesti valittavien fysioterapeuttisten menetelmien mukaisesti. Fysioterapiaan voi hakeutua lääkärin lähetteellä tai ilman sitä. Lähete oikeuttaa Kela-korvaukseen.

 

Fysioterapiassa käytettäviä menetelmiä ovat esimerkiksi:

 • pehmytkudoskäsittelyt, joilla rentoutetaan kireitä lihaksia, irrotetaan kiinnikkeitä ja edesautetaan lihaskalvojen liukumista.

 • mobilisointi, jolla lisätään nivelten liikkuvuutta.

 • terapeuttiset harjoitteet, joiden avulla vahvistetaan lihasvoimaa ja kehonhallintaa sekä parannetaan liikkuvuutta.

 • LPG Systemsin kehittämällä Wellbox-laitteella tehtävät hoidot edesauttavat mm. turvotuksen vähentämisessä, kivunlievityksessä, arpikudoksen joustavuuden lisäämisessä, lihasten palautumisessa suorituksista, ihon kiinteytyksessä ja selluliitin vähentämisessä.

 • TNS-sähköhoito, joka on yksi kivunlievityksen keinoista.

 • fysioterapeuttiset kuntouttavat ja ennaltaehkäisevät kuntosaliohjelmat aina asiakkaan yksilölliset tavoitteet ja tarpeet huomioon ottaen.

 • fysioterapian kotikäynnit Veikkolan lähialueella (max 15 km)

hierontakulma veikkola fysioterapia

ETÄFYSIOTERAPIA

Etäyhteys muodostetaan Zoomin kautta, jota voit käyttää myös selaimella ilman sovellusta. Etäfysioterapia soveltuu monenlaisiin haasteisiin, kuten kiputiloihin, loukkaantumisiin tai muihin liikkumisen tai arjen haasteisiin, niin ensikäyntinä kuin kontrollikäyntinäkin. Etäyhteyden välityksellä voidaan tutkitusti auttaa haasteissa yhtä tehokkaasti kuin livetapaamisissa.Saat linkin tapaamiseen sähköpostiisi ennen varattua aikaa.

Fysioterapia etänä Hierontakulma

LYMFATERAPIA

Lymfaterapia on rentouttava ja kivuton käsittely, jolla tehostetaan nestekiertoa ja lievitetään erilaisia kipuja.

Manuaalisessa lymfaterapiassa kudosturvotusta ohjataan kevyillä, pumppaavilla otteilla kohti imusolmukkeita, joista lymfaneste kulkeutuu takaisin verenkiertoon. Lymfaterapiaa käytetään erityisesti tilanteissa, joissa imusuoniston

kuljetuskapasiteetti on pysyvästi laskenut esimerkiksi liikkumattomuuden, imusolmukkeiden poiston, kasvainten, sädehoidon tai synnynnäisten tekijöiden seurauksena. Lymfaterapia on hyödyksi myös ennaltaehkäisevästi ennen leikkauksia sekä pehmytkudosvammojen ja leikkausten jälkeisen turvotuksen hoitoon.

Lymfaterapian käyttöaiheita ovat:

 • Syöpäleikkausten ja sädetyksen jälkeinen turvotus

 • Imusuoniston synnynnäiset häiriöt

 • Lipödeema

 • Leikkauksen jälkeinen turvotus

 • Vamman tai tapaturman aiheuttama turvotus

 • Reuma, fibromyalgia

 • CRPS (monimuotoinen paikallinen kipuoireyhtymä)

 • Palovammoista aiheutuva turvotus

 • Hermokudoksen ärsytystilat

 • Raskauden aikainen turvotus

 • Hormonaalisista syistä johtuva turvotus

 • Laskimovajaatoiminta ja säärihaavat

 • Ruusun jälkitila

 • Rasitusvammat

 • Lihasjännitykset ja -kivut

 • Urheilu rasituksesta palautumisen nopeuttaminen

 • Unettomuus ja stressi

 • Neurologiset sairaudet (MS, hemi)

 • Rentoutuminen

 • Ylirasitustilat

Hoitoon kuuluu tarvittaessa myös:

 • kompressiosidokset

 • tukisukkien ja -hihojen hankintaan liittyvät mittaukset

 • liike- ja itsehoidon ohjaus

 • Lymfaterapiaa käytetään itsenäisenä hoitona tai yhdistettynä esimerkiksi fysioterapiaan.

Lue lisää Lymfaterapiasta ja esimerkeistä milloin ei voi tulla lymfaterapiaan >>

Hierontakulma Veikkola lymfaterapia

SHIATSUHIERONTA

Tervetuloa kokeilemaan!

Shiatsussa hoidetaan kehon eri meridiaaneja ja vyöhykkeitä. Meridiaaneja käsitellään ja avataan sormipaineluilla, koko kämmenen paineluilla ja hieronnalla. Shiatsu vapauttaa lihasjännityksiä, poistaa lihaskipuja ja lisää energian kiertoa koko kehossa. Shiatsu HIERONTA tapahtuu pehmeällä alustalla lattialla.

 

Shiatsulla voidaan hoitaa useita äkillisiä tai pitkittyneitä vaivoja. Shiatsu auttaa MM. migreeniin, kuukautisvaivoihin, flunssaan, jännitykseen, unettomuuteen, päänsärkyyn. Shiatsusta saa tehoa kehon kuona-aineista puhdistautumiseen.

shiatsu.jpg

PÄÄHIERONTA

Päähieronta on suosittu rentoutushieronta, mutta sen avulla voidaan pyrkiä helpottamaan esimerkiksi unihäiriöitä, päänsärkyjä, migreenejä sekä tinnitusta. Hieronnan aikana käsitellään yläraajoja, hartioita, niskaa ja päätä. Asiakas voi istua tai olla selinmakuulla hoidon aikana. Paidan voi riisua, mutta tämäkään ei ole istuen tehtävässä päähieronnassa välttämätöntä. Kaula- ja korvakorut otetaan hoidon ajaksi pois.

hierontakulma veikkola päähieronta

RASKAUSHIERONTA

Raskaushieronta auttaa vapauttamaan tulevan äidin kehossa olevia jännityksiä. Hieronnassa käytetään raskausajan hoitoja varten suunniteltuja body cushion -tyynyjä, joilla asiakas tuetaan rentouttavaan ja turvalliseen asentoon hieronnan ajaksi. Raskaushierontaa voidaan toteuttaa myös synnytyksen jälkeen, jolloin hieronta nopeuttaa kehon palautumista synnytyksestä. Vauvan voi ottaa mukaan hierontaan äidin niin halutessa.

 

Raskaana olevat asiakkaat saavat varata raskaushieronnan lisäksi tavallisia hieronta-aikoja. Klassisessa ja urheiluhieronnassa tai muissa palveluissamme ei käytetä body cushion -tyynyjä.

Hierontakulma Veikkola palvelut raskaushieronta

KINESIOTEIPPAUS

Kinesioteippiä voidaan käyttää apuna yleisten urheiluvammojen, kuten penikkataudin, akillesjännevammojen, juoksijan polven sekä jalkapohjan kalvojänteen tulehduksen hoidossa. Lisäksi kinesioteipillä voidaan vähentää turvotusta, stabiloida eli tukea niveliä, ja lievittää kipua. Kinesioteipillä saadaan aikaan verenkierron vilkastumista, jonka myötä aineenvaihdunta tehostuu. Teippi on hyvä lisätyökalu myös arpikudoksen joustavuutta lisättäessä.

hierontakulma veikkola kinesioteippaus

INTIALAINEN PÄÄHIERONTA

Intialainen päähieronta on syvällisesti rentouttava ja miellyttävä hoito, joka sopii kaikenikäisille. Hoidon vaikutus tuntuu koko kehon vireystason paranemisena ja vaikutus jatkuu vielä seuraavien päivien ajan.

Hoito muodostuu sarjasta hierontaliikkeitä, taputuksia ja tukistuksia, joilla käsitellään rytmikkäästi, tehokkaasti, mutta hellävaraisesti hartiaseutu, olkavarret, niska ja pää sekä kasvot. Lisäksi painellaan ja hierotaan ylävartalon ja pään alueen marmapisteitä (akupisteitä) ja kasvojen heijastealueita.

 

Hoito helpottaa lihas- ja hermojännitystä, lisää veren ja lymfan kiertoa ja elvyttää solujen hapensaantia ja poistaa fyysisiä sekä tunnetukoksia. 

 

Hoito vaikuttaa koko kehon luonnolliseen tasapainoon ja auttaa saavuttamaan sekä fyysistä että psyykkistä hyvinvointia.

HierontaKulma_logo_rgb.png

KUUMAKIVIHIERONTA

Kuumakivihieronta on tehokas ja lempeä stressiä lievittävä hoitomuoto. Hieronta kivillä helpottaa kipuja ja avaa lihaksiston jännitteitä rentouttaen samalla voimakkaasti, aina 3 cm syvyyteen asti kudoksessa. Hoito aktivoi lymfanesteiden ja veren kiertoa parantaen ääreisverenkiertoa, lämmittää, avaa lihasjumeja sekä helpottaa lihasperäisiä kipuja.

Hoito aktivoi ja puhdistaa kehon energiakeskuksia vaikuttaen näin kokonaisvaltaisesti sekä fyysiseen ja henkiseen hyvinvointiin. Kuumakivihierontaa suositellaan jos kärsii heikosta ääreisverenkierrosta sekä kroonisista lihasperäisistä kivuista kärsiville. Hoito on tehokas stressin ja jännityksen lievittäjä ja sopii erinomaisesti unettomuudesta kärsiville.

kuumakivihieronta.jpg

FASKIAKÄSITTELY

Faskia eli lihaskalvo ympäröi ja sitoo yhteen lihaksia, lihasryhmiä, verisuonia ja hermoja muodostaen kolmiulotteisen lihaskalvojärjestelmän jatkumon. Faskiakäsittely perustuu faskian eri kerrosten välisen liukumisen normalisointiin. Faskian eri kerrosten välissä olevien hyaluronihappomolekyylien kerääntyminen pitkiksi ketjuiksi aiheuttaa sen geelimäisen olomuodon ja liukumisen estymisen.

 

Faskiakäsittelyllä pyritään kitkan ja lämmön avulla palauttamaan faskian normaali liukuminen. Lihakset, joissa on krooninen osittainen jännitystila, tulevat kipeiksi ja särkeviksi, koska faskiakalvot kiristävät jatkuvasti. Myös liikunnassa syntyvien vammojen riski kasvaa. Faskiahoidon tavoitteena on poistaa leposärkyä tai kuormituksessa esiintyvää kipua, vähentää kudoskireyksiä tai turvotusta, edistää sidekudoksen paranemista, poistaa kiinnikkeitä ja parantaa asennon hallintaa. Esteenä puolestaan voi olla asiakkaan kortikosteroidilääke, reuma, diabetes, verenohennuslääke, voimakas arkuus tai kipu.

hierontakulma faskiakäsittely

KLASSINEN HIERONTA JA URHEILUHIERONTA

Hieronnalla pyritään lievittämään kireyttä lihas-, jänne- ja lihaskalvokudoksissa. Hieronta tehostaa aineenvaihduntaa ja vilkastuttaa verenkiertoa. Siten sen avulla voidaan vähentää turvotusta, nopeuttaa lihasten palautumista suorituksista, lisätä kuona-aineiden poistumista kehosta. Lihasjännityksestä johtuvat kiputilat lievittyvät monesti hieronnan keinoin. Lisäksi hieronta on hyvä apu stressiin ja rentoutumiseen.

hierontakulma veikkola hieronta

FYSIOTERAPEUTTINEN harjoitusohjelma kotiin
(asiakkaan kotona tai ulkotiloissa)

Fysioterapeutin suunnittelema yksilöllinen, tavoitteiden ja haasteiden pohjalta suunniteltu harjoitusohjelma kotiin, joka ohjataan joko asiakkaan kotona tai ulkotiloissa. Fysioterapeutti on yhteydessä sinuun ennen tapaamista, jolloin sovitaan paikka, jossa ohjaus toteutetaan. Harjoitusohjelman tavoitteina voi olla esimerkiksi lihasvoiman parantaminen, harrastustasi tukevien ominaisuuksien kehittäminen, liikkuvuuden parantaminen ja niin edelleen. Käynnin alussa toteutetaan haastattelu, jonka pohjalta sinulle soveltuvat liikkeet valitaan ja ohjataan. Harjoitusohjelma voidaan toteuttaa täysin ilman välineitä tai hyödyntäen sinulta kotoa löytyviä jumppavälineitä. Saat kuvalliset ohjeet harjoitusohjelman tekoon käynnin jälkeen sähköpostiisi.

Fysioterapia kotona Hierontakulma

FYSIOTERAPEUTTINEN harjoitusohjelma kotiin
(Hierontakulman tiloissa)

Fysioterapeutin suunnittelema yksilöllinen, tavoitteiden ja haasteiden pohjalta suunniteltu harjoitusohjelma kotiin, joka ohjataan Hierontakulman tiloissa. Harjoitusohjelman tavoitteina voi olla esimerkiksi lihasvoiman parantaminen, harrastustasi tukevien ominaisuuksien kehittäminen, liikkuvuuden parantaminen ja niin edelleen. Käynnin alussa toteutetaan haastattelu, jonka pohjalta sinulle soveltuvat liikkeet valitaan ja ohjataan. Harjoitusohjelma voidaan toteuttaa täysin ilman välineitä tai hyödyntäen sinulta kotoa löytyviä jumppavälineitä. Saat kuvalliset ohjeet harjoitusohjelman tekoon käynnin jälkeen sähköpostiisi.

Fysioterapia tiloissa Hierontakulma

PURENTALIHASHIERONTA

Purentalihashieronnalla pyritään helpottamaan pään ja niska-hartiaseudun särkyihin! Soiko korvissasi, onko palantunnetta kurkussa? Hieronnassa käsitellään niska-hartiaseutua, kaulan, päänahan ja
kasvojen aluetta sekä purennan lihaksia myös poskien sisäpinnoilta. Tavoitteena on lievittää kyseisten alueiden lihaskireyksiä ja sitä
kautta vähentää esimerkiksi päänsärkyjä, hampaiden narskuttelua tai kasvojen alueella tuntuvia kipuoireita.

hierontakulma veikkola purenta

KASVOHIERONTA

Kasvojenhieronta on suosittu rentoutushieronta kasvoille ja päänahalle. 

kasvohieronta.jpg

TUOTEMYYNTI

Meillä on myynnissä erilaisia kuntoutusvälineitä sekä hieronta- ja fysioterapiatuotteita.

 

www.fysioline.fi

www.foamroller.fi

www.foreverliving.fi

palvelut_tuotemyynti.jpg

IMUKUPPIHIERONTA- JA KUIVAKUPPAUS

Imukuppihieronta, kuivakuppaus sopii erityisen hyvin lihashuoltoon, kuona-aineiden poistoon lihaksista, turvotukseen sekä arpien hoitoon. Imukuppihierontaa käytetään myös tehostamaan klassisen hieronnan vaikutuksia.

Imukuppihieronta on todella tehokasta, 15 min hoito vastaa tunnin kestävää perenteistä hierontaa. Imukuppien teho perustuu alipaineeseen. Kun kuppia liu´ utetaan iholla, samalla nostaen, se vilkastuttaa tehokkaasti aineenvaihduntaa, verenkiertoa ja kuona-aineiden poistumista.

Imukuppihieronta näkyy iholla nopeasti. Iholle syntyy punaisia jälkiä sekä saattaa tulla verenpurkaumia ja mustelmia. Nämä ovat vaarattomia eikä mustelmat ole kipeitä.

Imukuppihierontaa suositellaan mm. seuraaviin vaivoihin:

 • aineenvaihdunnan ja lymfanestekierron aktivointi/vilkastuttaminen

 • kuona-aineiden ja nesteiden poisto

 • lihasjännitystilojen lieventäminen

 • kipu- ja akupisteiden käsittely

 • urheilusuoritusten jälkeinen lihashuolto

 • kivut ja turvotukset

 • lihaskovettumat, lihassäryt ja erilaiset lihasten jännitystilat

 • verenkierron vilkastuttaminen

 • reumaattiset sairaudet (esim. fibromyalgia)

 • päänsärkyyn

 • selluliittiin

 • rentoutumiseen

kuppaus.jpg

LIHASKALVOKÄSITTELY RAUDOILLA

Rautoja käytetään osana lihaskalvokäsittelyä, jolloin raudalla rapsutetaan lihasta tai esimerkiksi arpikudosta, käsittelyn tavoitteena voi olla esimerkiksi liikelaajuuksien palauttaminen, arpikudoksen joustavuuden lisääminen.
 

Lihaskalvokäsittelyä voidaan käyttää osana hierontaa tai fysioterapiaa. Meillä aiheeseen ovat kouluttautuneet Riitta-Liisa sekä Essi.
 

Autamme mielellään, jos pohdit voisiko lihaskalvokäsittely auttaa sinua!

VARAA NÄIN:

Halutessasi rautojen käytettävän klassisen hieronnan yhteydessä, varaa aika Riitta-Liisalle ja lisää huomautuskenttään, että haluat käytettävän rautoja hieronnan lisänä. Tai varaa Essille fysioterapia-aika ja lisää huomatuskenttään lihaskalvokäsittelyä raudoilla.

Hierontakulma raudat

LÄNSIMAALAINEN AKUPUNKTIO

Akupunktio on vanha kiinalainen kivunhoitomenetelmä, jossa akupunktioneuloja laitetaan akupisteisiin tai kipupisteisiin eli triggerpisteisiin. Kiinalaisessa akupunktiossa akupisteitä eli kanavapisteitä on 361 ja ne määräytyvät kiinalaisen lääketieteen meridiaanien mukaan. Kuitenkaan kaikkia akupisteitä ei käytetä ja lisäksi on ekstrapisteitä ja triggerpisteitä eli aristavia kohtia, joihin akuneuloja voidaan laittaa.

 

Akupunktiolla ärsytetään kehon vapaita hermopäätteitä eli kyseessä on ärsytyshoito. Akupunktio poistaa kipua paikallisesti eli puuduttaa ja nostaa yleisesti kipukynnystä. Se myös laukaisee lihasjännitystä ja laskee jopa pulssia ja verenpainetta.

 

Akupunktiota on tutkittu paljon. Tutkimusnäyttöä akupunktiosta löytyy mm. myofaskiaalisessa kivussa, alaselkäkivussa, kuukautiskivuissa, purentalihaskivuissa, päänsäryssä, tenniskyynärpäässä, karpaalitunnelisyndroomassa.


Akupunktiota voidaan käyttää kipuhoitona mm:

 • päänsäryssä, migreenissä, niskakivuissa ja purentaelinten kivuissa

 • yläraajan kivuissa; karpaalitunnelisyndroomassa, tenniskyynärpäässä,

 • olkapääkivuissa

 • selkäkivussa ja iskiaskivussa

 • pakarakivussa

 • etu- ja takareisikivuissa

 • polvikivuissa

 • penikkakivuissa

 • akilesjänteen kiputiloissa

akupunktio hierontakulma
bottom of page